به منظور اجراییسازی مفاد تفاهمنامه دانشگاه و سازمان منطقه آزاد ارس، جانشین مدیر عامل و معاونان توسعه، اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد ارس، ۲۳ شهریورماه ۱۴۰۰ ضمن حضور در دانشگاه و بازدید از بخش های مختلف، در نشستی با رییس و مدیران دانشگاه شرکت کردند.
دکتر شاسفند (نایب رئیس هیئت مدیره و جانشین مدیر عامل سازمان منطقه آزاد ارس)، دکتر کریمی (معاون توسعه سازمان منطقه آزاد ارس) و دکتر عبدلنژاد (معاون اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد ارس) در دانشگاه علم و صنعت ایران از پژوهشکده مهندسی خودرو، مرکز نوآوری هیدروتک، مرکز فناوری و نوآوری نیترو، مجموعه سرمایهگذاری دانشبنیان هیرمند و مرکز فناوری و نوآوری مانا بازدید و ضمن برگزاری نشستی با مدیران مرکز رشد از نزدیک با فعالیتهای پژوهشی و فناورانه دانشگاه آشنا شدند.
هیات بازدید کننده از سازمان منطقه آزاد ارس، همچنین در نشستی که با حضور دکتر ذاکری (رییس دانشگاه)، دکتر سیدین (معاون اداری، مالی و مدیریت منابع)، دکتر دوایی مرکزی (معاون پژوهش و فناوری)، دکتر نویدبخش (رییس پردیس دانشگاه و مشاور معاون اداری، مالی و مدیریت منابع)، دکتر باقری (رییس پردیس بینالملل)، دکتر بنیادی (رییس مرکز برنامه، بودجه و طرح)، دکتر خانمیرزا (مدیر دفتر توسعه فناوری، تجاریسازی و کارآفرینی دانشگاه) و مهندس فضل هاشمی (مدیر دفتر طرحهای عمرانی) در محل سالن جلسات ریاست دانشگاه برگزارشد.
گفتنی است پیش از این، سازمان منطقه آزاد ارس از دانشگاه برای تاسیس «پردیس بینالملل دانشگاه علم و صنعت ایران در ارس» و آغاز همکاریهای آموزشی و تحقیقاتی فی ما بین، در راستای رفع نیازهای منطقه آزاد ارس دعوت به عمل آورده بود که به امضای تفاهمنامه همکاری فنی، تخصصی و پژوهشی بین دانشگاه و این سازمان در شانزدهم تیرماه ۱۴۰۰ انجامید.
شناسایی و برنامهریزی برای رفع موانعی از منطقه آزاد ارس که مرتفعسازی آن با اقدامات دانشی، پژوهشی و مشاورهای فناورانه و آموزشی از سوی دانشگاه علم و صنعت ایران متصور است، از اهداف انعقاد این تفاهمنامه بود و برای پیگیری اجرایی شدن مفاد آن، ۱۷ شهریورماه هیاتی از دانشگاه علم و صنعت ایران از منطقه آزاد جلفا بازدید و طی آن دفتر مرکز نوآوری دانشگاه در ارس افتتاح شد.
دکتر ذاکری (رییس دانشگاه)، در جلسه با هیات بازدید کننده از سازمان منطقه آزاد ارس، با تاکید بر اینکه دانشگاه علم و صنعت ایران در برنامه راهبردی خود، توسعه فعالیتهای نوآورانه و فناورانه را در کنار فعالیتهای آموزشی و پژوهشی داشته در پردیس های اقماری بخصوص ارس پیشبینی کرده است؛ از استقبال مدیران جوان شرکتهای نوآور منطقه آزاد ارس از اقدامات نوآورانه دانشگاه ابراز خرسندی کرد و افزود: تمایل داریم به صورت هفتگی و مجازی، نشستهایی با علاقهمندان منطقه داشته باشیم.
رییس دانشگاه گفت: مراحل اخذ مجوز برای احداث و انجام عملیات اجرایی و به دنبال آن شروع فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه در ارس آغاز شده و امیدوارم تفاهمنامه دانشگاه و منطقه آزاد ارس هم سریعتر منجر به نتیجه شود. وی تصریح کرد دانشگاه توانمندیهای خوبی در حوزههای محیط زیست، کسب و کار الکترونیکی، حمل و نقل و... دارد و اظهار امیدواری کرد روند تعامل دانشگاه و منطقه آزاد ارس رو به افزایش باشد و شاهد اثربخشی دانشگاه در منطقه آزاد ارس باشیم
دکتر شاسفند (جانشین رییس سازمان منطقه آزاد ارس) نیز در سخنانی ضمن ابراز خوشحالی از حضور در محل مقدس دانشگاه، با تاکید بر اینکه به دنبال توانمندسازی منطقه هستیم و به دانشگاه علم و صنعت ایران بسیار اعتماد داریم.
وی افزود: ارس علیرغم عمر ده ساله خود، ظرفیتهای بالقوه زیادی دارد و میتواند در زمینه صادرات و دانشبنیان، الگوی خوبی برای دیگر مناطق آزاد کشور باشد.
جانشین مدیر عامل سازمان منطقه آزاد ارس با اشاره به وجود بزرگترین گلخانه هیدروپونیک خاورمیانه در ارس و نیز ظرفیت ۱۰ هزار هکتاری برای گلخانه، تصریح کرد: دانشگاه علم و صنعت ایران در بحث آب و تکنولوژی آن میتواند کمک کار ارس باشد. وی گفت: با وجود دو خودروسازی بزرگ فعال در منطقه، خودرو میتواند زمینه دیگر همکاری ما باشد و با توجه به اینکه منطقه آزاد ارس، تنها مرز زمینی کشور با اوراسیاست و از سویی، منطقه آزاد ارس، معین منطقه آزاد قصر شیرین شناخته شده، دانشگاه میتواند بر روی طرح جامع آن کار کند.
دکتر کریمی (معاون توسعه سازمان منطقه آزاد ارس) هم در سخنانی با تاکید بر ضرورت رفع خلا ارتباط صنعت و دانشگاه، گفت: پردیسهای دانشگاهی، پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد دانشبنیان ظرفیتهایی هستند که به همافزایی علم و صنعت کمک میکنند و هر چه از این ظرفیتها استفاده کنیم به نفع دانشگاه، جامعه و صنعت خواهد بود. وی افزود: منطقه آزاد ارس، از صنعتیترین مناطق آزاد کشور و نمونهای از رشد تکنولوژی در منطقه است که امیدواریم دورنمای خوبی برای منطقه و استان باشد.
معاون توسعه سازمان منطقه آزاد ارس با اشاره به امکان صدور خدمات فنی و مهندسی به آن سوی مرز، ابراز امیدواری کرد با اراده خوب طرفین، هم در منطقه آزاد و هم در دانشگاه، به زودی شاهد نهایی شدن برنامهها و حضور پر رنگ دانشگاه علم و صنعت ایران در منطقه باشیم.
در ادامه نشست، دکتر دوایی مرکزی (معاون پژوهش و فناوری)، با برشمردن مخاطبان آموزش و پژوهش گفت: وظیفه ما، ایجاد محفل ارتباطی خوب بین منطقه آزاد ارس و مخاطبان آن است و برای اینکه به نتیجه برسیم، باید با هم کار کنیم. وی گلخانه هیدروپونیک را موضوعی دانست که زمینه همکاری خیلی خوبی برای آن ایجاد شده است و در ادامه، راهکارهایی برای ورود افراد خلاق به منطقه ارایه کرد.
فتنی است در ابتدای جلسه، دکتر باقری (رییس پردیس بینالملل)، ضمن عرض خیر مقدم به هیات سازمان منطقه آزاد ارس، مروری بر اقدامات صورت گرفته در جهت اجراییسازی تفاهمنامه همکاری امضا شده داشت و مصوبات هیات امنای دانشگاه در مورد تشکیلات تفصیلی و ایجاد و راهاندازی «پژوهشکده حمل و نقل و توسعه پایدار اوراسیا» دانشگاه در منطقه آزاد ارس را فرصت مناسبی جهت تسریع امور فی مابین معرفی کرد.
در حاشیه این برنامه، قرارداد دفتر مرکز نوآوری دانشگاه در منطقه آزاد ارس به امضای طرفین رسید.